SERVICII

Servicii testare cu particule magnetice (MT)

 

Metoda permite detectarea defectelor materialelor feromagnetice. Un material este considerat ca fiind feromagnetic atata timp cat este supus la un camp continuu de 2400 A/m si prezinta o inductie de cel putin 1 tesla.

 

Controlul cu pulberi (particule) magnetice constă în supunerea zonei de controlat la acțiunea unui camp magnetic continuu sau alternativ. Se creează astfel un flux magnetic intens în interiorul materialului feromagnetic.

Defectele întâlnite în calea sa determină devierea fluxului magnetic generând un câmp magnetic de dispersie la suprafața piesei.

Câmpul de dispersie generat este materializat prin intermediul unei pulberi feromagnetice (particule colorate sau fluorescente) uscate sau în suspensie liuchidă foarte fine pulverizate pe suprafața de examinare și atrasă în dreptul defectelor de către forțele magnetice.

Aceasta furnizează o semnatură particulară ce caracterizează defectul. Principalul avantaj al acestei metode este obținerea de rezultate immediate.

 

Capabilitățile metodei: defecte de superfața
Limitările metodei: capacitate limitata de detectare defecte de profunzime; metoda aplicabila doare pentru materiale feroase.